Verkoop van huizen in het buitenland is niet zo eenvoudig als het lijkt.

Wij kochten een huis in Portugal, maar wilden na 7 jaar (dat blijkt een haast klassieke tijdspanne) ons huis verkopen om iets nieuws te beginnen. Je start dan bij de locatie makelaars. Ze komen langs, maken een foto en dat was het dan. Na lang wachten zonder enige resultaat neem je het heft in eigen hand en adverteert, vertelt het rond. En sinds enige jaren is er gelukkig de mogelijkheid een grotere groep te bereiken via het internet. Want passief afwachten wat makelaars voor je gaan doen, dat werkt niet, zo verkoop je de woning nooit.

Wij verkochten uiteindelijk zelf ons huis aan andere Nederlanders.

Door zelf te adverteren kwamen we in contact met Nederlanders. Zij kwamen kijken en we hebben veel contact gehad tussen die eerste dag en de uiteindelijke verkoop.  Het is een fijne manier om elkaar te kunnen helpen bij het kopen/verkopen van onroerend goed in het buitenland. Je kent de weg bij de instanties, kan bijvoorbeeld adviseren bij het overdragen  van telefooncontacten, kent de weg naar het electrabedrijf. Allemaal zaken die voor de nieuwkomers van groot belang zijn. Een vreemd land heeft ‘vreemde’ regels.

Een beetje hulp in je moedertaal is dan welkom.

Huis kopen in het buitenland Koop en verkoop van elkaar

Ook merkten we dat kwaliteitseisen die wij als Nederlander heel gewoon vinden, voor de nationale koper niet doorslaggevend is om een huis te kiezen. Zo hadden wij een comfortabel huis gebouwd, met centrale verwarming bijvoorbeeld. De enkele Portugees die kwam kijken vond dat oninteressant, de meeste Portugese huizen hebben alleen een openhaard en een straalkacheltje in de badkamer. Maar neem van ons aan, ook in zuid Europa kan het ’s winters heel fris zijn.
Kortom, wat we willen uitleggen is dat huiskopen van elkaar een heel goed systeem is om onroerend goed in Europa te verkopen en te kopen.

Daarom dus deze site, in het Nederlands, om zo een huis te vinden dat naar Nederlandse en Vlaams ideeën is gebouwd, verbouwd en aangekleed.

We hopen dat u plezier beleeft aan deze formule, gebaseerd op verkopen zonder tussenkomst van een makelaar. Dat is directer, sneller en goedkoper dan de traditionele manier van onroerend goed zoeken, vinden aan aanschaffen.